Νέο χαράτσι με την αναδρομική είσπραξη του τέλους ταφής των απορριμμάτων

Με χαράτσι που έφερε ξαφνικά με τροπολογία, η κυβέρνηση επιβάλλει την άμεση και αναδρομική είσπραξη του τέλους ταφής των απορριμμάτων από τους δήμους της χώρας. Το ποσό που αγγίζει τα 240εκατ. ευρώ και οι δήμοι θα αναγκαστούν να μετακυλήσουν στους πολίτες.
Στην ομιλία της στη Βουλή, επί του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γιώτα Πούλου αναφέρθηκε ξεχωριστά στην τροπολογία που ανατρέπει κάθε σχεδιασμό στους προϋπολογισμούς των Δήμων.
Όπως σημείωσε πρόκειται για ένα νομοσχέδιο φωτογραφικών διατάξεων που για μια ακόμη φορά εξυπηρετούνται ημέτεροι, αφού τακτοποιούν αυθαίρετα πληρώνοντας.
Τόνισε ακόμη ότι οι Δήμοι που καλούνται τώρα να πληρώσουν το «μάρμαρο» δεν φέρουν καμία ευθύνη για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων διαχείρισης των απορριμμάτων, τα οποία σχεδιάστηκαν την τετραετία 2015-2019 αλλά έχουν καθυστερήσει με ευθύνη της κυβέρνησης.

Κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις της ΚΕΔΕ και να μην επιβαρύνει τους πολίτες με νέα αύξηση των δημοτικών τελών.

Σχετικά